C. J. Daugherty: Yön perintö (Night School 2)

20140318-202255.jpg

Leipä juuttui Allien kurkkuun: haarukka karkasi hänen voimattomista sormistaan ja putosi lautaselle kolisten. Ulkona oli vielä valon aavistus. Ja Gabe seisoi ikkunan takana. Hän katsoi Allieta.

Taas kerran kyseessä on kirja, jota olen odottanut pitkään. Night School-sarja on aivan loistava. Ensimmäisessä osassa Allie joutuu Cimmeriaan, sisäoppilaitokseen, joka ei Allien kaltaiselle nuorisorikolliselle sovi. Kirjan aikana hän kuitenkin sopeutuu uuteen paikkaan, eikä kaipaa vanhaa elämäänsä.

Allie palaa Cimmeriaan tauon jälkeen pää täynnä uusia kysymyksiä. Hänelle on selvinnyt, että hänen isoäitinsä on entinen valtionvarainministeri Lucinda Meldrum. Allie ei kuitenkaan ole varma kehen hän voi luottaa kaikkien valehdellessa. Vai voiko kehenkään? Tätä hän joutuu kysymään itseltään jatkuvasti, kun hän koettaa selvittää menneisyyttään, veljensä katoamista ja nykyisiä salaisuuksia, jotka voivat määrätä jopa koko Britannian kohtalon.

Allie liittyy yökouluun, salaperäiseen organisaatioon, jonka jäsenistä tulee johtajia, ministereitä ja muita tärkeitä henkilöitä. Yökoulun tarkoitusta ei täysin selitetä ja sillä on paljon salaisuuksia. Se myös luo kitkaa Allien ja hänen poikaystävänsä Carterin välille, muista kavereista puhumattakaan.

Tarina on nerokas. On vaikea odottaa seuraavaa osaa taas vuosi. Kaikkea mahdollista on käytetty: pettureita, ihmissuhteita ja vaarallisia tilanteita. Muuta ei oikeastaan tarvita kirjan onnistumiseen. Toisaalta, olen 99 % varma kuka on petturi. Mielestäni se käy ilmi kirjan alkupuolella ja revin hiuksia päästäni, kun kukaan kirjan hahmoista ei tajua sitä.

Ja ihmissuhteet! En itsekään tiedä kumpi on ihanampi, Carter vaiko Sylvain. Kirjassa käy hyvin ilmi, kuinka Carter ei vältämättä käyttäydy parhaalla mahdollisella tavalla Allieta kohtaan. Hän salailee, paljon. Eikä ota Allieta todesta, kun hän kertoo tulevista uhista. Sydämeni kuitenkin särkyi, kun he erosivat. (Ups!! Juonipaljastus…) Sylvain taas on jo ensimmäisessä osassa tehnyt pahasti Allielle, mutta nyt käyttäytyy jopa paremmin kuin Carter. Kolmiodraama on täydellinen.

Kirjan aikuiset ovat pitkälti ärsyttäviä. Kukaan ei kuuntele Allieta silloin kun kannattaisi, eikä heistä ole hyötyä vaikeissa tilanteissa. Siis, voisi jopa sanoa, että Allie on yksin ongelmiensa kanssa, koska tietää aikuisten reaktiot. Melkeimpä kukaan ei usko Allieta, kun hän kertoo nähneensä Gaben (entinen ystävä, nykyinen vihollinen) ja taas revin hiuksia päästäni. Kuinka joku voi olla niin tyhmä, ettei usko?

Suosittelen kirjaa kaikille ja kaikella tavalla. Nimi saatta antaa vaikutteita fantasiasta, mutta sitä ei kirjassa ole. Inhimilliset hahmot tuovat kivaa vaihtelua nykypäivän science fiktion ja fantasia aikakaudella. Ulkoasu ja kirjan sisältö ovat molemmat erittäin hyvä syy ostaa kirja omaan hyllyyn.

Advertisements

2 thoughts on “C. J. Daugherty: Yön perintö (Night School 2)

  1. jenna says:

    tuleeko tästtä kirjasta jatko osaa?

  2. amakanu says:

    Sataprosenttisen varmaa kyllä-vastausta en voi antaa. Sarjassa on neljä osaa ja ymmärtääkseni viides on suunnitteilla, mutta en tiedä jatkaako Otava sarjan julkaisemista suomeksi. Aina voi kuitenkin lukea englanniksi, jos suomenkielistä ei näy 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s