Kerstin Gier: Smaragdinvihreä

IMG_1217.JPG

Pukuni kankaalle levisi hitaasti veritahra. Väri kasvoiltani hävisi nopeasti, kunnes iho oli yhtä valkoinen kuin peruukkini. Katselin kummissani, kuinka silmäluomeni värisivät ja painuivat sitten kiinni.

Mitä tästä nyt sanoisi? Kieriskelin hyvässä fiilikseessä koko kirjan ajan. Aamulla heräsin kirja vierestäni ja luin sängyssä yöpuvussa kunnes kirja oli luettu. Muuta en voinut, kun hymyillä.

Gwendolyn toisin kuin minä, on onneton, kierii sydänsuruissa ja yrittää estää epäilyttävän Kreivin suunnitelmat. Hyvinhän se sujuu ilman poikaakin. Samaan aikaan Gideon selvittelee Kreivin salaisuutta.

On mahtavaa, että aikamatkaaminen pyörii jälleen ja on vieläkin hirvittävän sokkeloista. Gwendolyn tapaa isoisäänsä menneisyydessä ja juonii nykyisyydessä lemmikkinsä demoni Xemeriuksen kanssa. Demonin läsnäolo pakottaa hymyilemään lakkaamatta, kun kommenttia tulee vaikka ja mitä.

Salaisuus selviää lopussa. Kreivi yllättää, mutta Gwendolynin menneisyyden arvasin heti ensimmäisessä osassa. Loppu saattoi mennä hieman liian vauhdikkaasti. Siihen olisi voinut panostaa enemmän. Keskellä oli kuitenkin jännittäviäkin tapahtumia, ja pari juttua ensimmäisestä osasta saavat päätöksensä.

Kaikista pienistä miinuksista huolimatta Smaragdinvihreä on loistava päätösosa. Gwendolynin ja Gideonin rakkaus huvittaa. Se on söpöä ja naurettavaa. He ovat tunteneet vajaat pari viikkoa ja ovat ah niin rakastuneita, valmiina kuolemaan toistensa puolesta.

Aikamatkaaminen kiehtoo edelleen ja sokkelot ovat hyvin rakennettuja. Kaikki on helposti ymmärrettävää, joten sarja sopii kelle tahansa. Tietysti, jos et halua ylitse pursuavaa hyvän mielen teinirakkautta, tämä kannattaa unohtaa lukulistasta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s